Jubileumdag door Janny Schipper

Een verhaaltje over de jubileumkantdag te Ekehaar. Dat schudt je toch zo uit je mouw. Nee dus.

De meeste leden hebben het meegemaakt. Dus ze zijn op de hoogte van wat er die dag gebeurde.

Opening door Dini Boer. Speciaal welkom aan de dames Gini Siertsema en Tonny de Vries voor het maken van de pakketjes, de patroontjes enz.

Veel werk en een feest om aan te beginnen.

Er waren corsages voor de dames die op de eerste presentielijst van Potkant stonden, Sieta van der Sluis, Janny Schipper, Ina Dolfing, Jantje Emmens, Paulien Geertsema en Aaltje Warnders.

We deden een puzzelspel. Een ieder kreeg een stukje puzzel. De puzzels moesten compleet gemaakt worden en zo ontstonden er nieuwe tafelgroepen. Met je nieuwe groep samen werd er koffie gedronken en natuurlijk gebak gegeten. Heel leuk.

Daarna een overzicht via de beamer van verschillende tentoonstellingen van Potkant.

Ja en toen moesten we aan het werk. Mooie voorbeelden, dus een ieder kon snel beginnen.

Tussen de middag een heerlijk buffet. Alles met alles een fijne dag.

Opening door onze voorzitter Dini Boer in het ons bekende Ekehaar.
Van de 51 leden, hebben 41 dames zich opgegeven. 2 zijn er alsnog afwezig.
Dini heeft de eerste ledenlijst van de vereniging die ooit meer dan 100 leden heeft gehad. Er zijn dames aanwezig die toen op de ledenlijst stonden en nu dus nog steeds! Dat is een corsage waard!

De aanwezigen worden gehusseld door een puzzel spel. Iedereen krijgt een envelop met een stukje van een puzzel. Degene met bij elkaar passende stukjes zitten deze ochtend samen aan tafel. Zo zit je ook eens met andere klossters dan je bekende groepje bij elkaar. Net zo gezellig!

Samen drinken we koffie met een anders dan anders lekkernij erbij, super:

Vervolgens krijgen we een presentatie die veel herkenning oproept en verbazing hoe jong men ooit was. 30 jaar geschiedenis gaat in een korte tijd voorbij.

Dan volgt het uitdelen van de pakketjes, dit keer met materialen erbij, omdat het feest is! Veel voorbeelden van kettinghangers en broches kunnen we bekijken, er is veel voorwerk verricht zodat wij goed onze keuze kunnen maken wat we gaan doen. Allemaal erg duidelijk.

Zo kunnen wij voor de lunch de voorbereidingen treffen om van start te kunnen met het klossen. Enkele snelle dames zijn al van start gegaan voor het eten.

En niet zomaar een lunch. Een waar buffet met o.a. salades, verschillende warme varianten van de aardappel. De uitbaatster zorgt voor steeds vers gebakken vlees en warme groenten. En omdat het echt feest is: ijs! Keuze uit maar liefst acht smaken, voor elk wat wils.

Dan is het tijd om echt aan de klos te gaan. Sommigen houden het alleen bij lekker babbelen, anderen doen het allebei tegelijk. Gezellig klinkt het in ieder geval wel. Zo beleven we samen een feestelijke en gezellige dag. Bedankt organisatie, jullie hebben veel en fijn werk verricht!

Sandra Moek, september 2016

2011 - Jubileum 25 jaar Kantkring Potkant

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan in 2011 heeft de kring een tentoonstelling georganiseerd van 17 mei tot en met 4 juni in de Oranjerie in Zeijen. Speciaal voor deze tentoonstelling zijn de leden druk aan het klossen geweest. Naast deze nieuwe werken, met het thema Flora en Fauna, waren sieraden, oude kanten en bijzondere kantkunst van eigen leden te bewonderen. Ook de snoepkraam, eerste prijs in de wedstrijd Kermis in Kant uitgeschreven door de LOKK in 1993 in kader van hun derde lustrum, was tentoongesteld.