Opening door onze voorzitter Dini Boer in het ons bekende Ekehaar.
Van de 51 leden, hebben 41 dames zich opgegeven. 2 zijn er alsnog afwezig.
Dini heeft de eerste ledenlijst van de vereniging die ooit meer dan 100 leden heeft gehad. Er zijn dames aanwezig die toen op de ledenlijst stonden en nu dus nog steeds! Dat is een corsage waard!

De aanwezigen worden gehusseld door een puzzel spel. Iedereen krijgt een envelop met een stukje van een puzzel. Degene met bij elkaar passende stukjes zitten deze ochtend samen aan tafel. Zo zit je ook eens met andere klossters dan je bekende groepje bij elkaar. Net zo gezellig!

Samen drinken we koffie met een anders dan anders lekkernij erbij, super:

Vervolgens krijgen we een presentatie die veel herkenning oproept en verbazing hoe jong men ooit was. 30 jaar geschiedenis gaat in een korte tijd voorbij.

Dan volgt het uitdelen van de pakketjes, dit keer met materialen erbij, omdat het feest is! Veel voorbeelden van kettinghangers en broches kunnen we bekijken, er is veel voorwerk verricht zodat wij goed onze keuze kunnen maken wat we gaan doen. Allemaal erg duidelijk.

Zo kunnen wij voor de lunch de voorbereidingen treffen om van start te kunnen met het klossen. Enkele snelle dames zijn al van start gegaan voor het eten.

En niet zomaar een lunch. Een waar buffet met o.a. salades, verschillende warme varianten van de aardappel. De uitbaatster zorgt voor steeds vers gebakken vlees en warme groenten. En omdat het echt feest is: ijs! Keuze uit maar liefst acht smaken, voor elk wat wils.

Dan is het tijd om echt aan de klos te gaan. Sommigen houden het alleen bij lekker babbelen, anderen doen het allebei tegelijk. Gezellig klinkt het in ieder geval wel. Zo beleven we samen een feestelijke en gezellige dag. Bedankt organisatie, jullie hebben veel en fijn werk verricht!

Sandra Moek, september 2016