gratis patronen menu 2

 20210207 patroon

Randje 8 paar

Begin met de middelste driehoek. Klos het bandje met aan twee kanten de randslag en in het midden 5 linnenslagen. Gebruik bij de hoeken de omkeerslag.


Bloem met open rand

20210207 bloem met open randHet bandje wordt met 6 paar geklost. De bloembladeren worden met 11 paar geklost met om en om een linnenslag en halve slag blok met daar tussen de hele slag toer. De bloembladeren worden aan het bandje van het hartje met valse vlechten verbonden. Voor het hartje hangt men 6 paar in voor 3 vlechten. Het hartje wordt in halve slag geklost en aan de zijkanten wordt een valse vlecht gemaakt.


Vulling

De vulling bestaat uit vlechten met picots.

Draai nu het gekloste driehoekje om en speld het weer op. Begin de bandjes van de buitenste driehoeken met 8 paar, ga buitenom en leg een randslag paar er uit als men aan de binnenste driehoek aan moet haken, ga verder met 7 paar.


Lely

Begin bij A met 4 paar. Aan de buitenkant wort een hele slag geklost. Leg nieuwe paren in tot totaal 9 paar. Men maakt de bocht zoals de afzet van de krulbewerking. (zie beschrijving kopje). Bij B geat men over in de halve slag met aan beide kanten een hele slag. Bij C klost men weer linnenslag met aan 1 kant de hele slag.

Leg na de laatste bocht de paren weer uit en haak de laatste paren aan en knoop af. De bovenkant wordt met 10 paar in halve slag geklost met aan beide kanĀ­ ten een hele slag. De vulling is gemaakt van vlechten met picots.

20210207 lely vulling