Op de eerste mooie voorjaarsdag in maart rijden we richting Assen, naar Ida Dolfing.

Ida is vanaf het eerste uur lid van "Potkant" en werd ook in de bloemetjes gezet tijdens het jubileum in 2016 in Ekehaar.

Ongeveer 30 jaar geleden kwam Ida in aanraking met het kantklossen. Ze is les gaan nemen en heeft veel soorten kanttechnieken onder de knie gekregen.

De fijne kanten hebben altijd haar voorkeur gehad. Ze heeft een map waar deze mooie, fijne kantwerken in zitten. Parijs, tule, vlaanders en binch. Het komt allemaal voorbij.
Nu de jaren wat gaan tellen, klost Ida nog wel, maar kleinere werkjes en met iets grover garen. Ze versiert doosjes, voor thee of sieraden, die ze weg geeft.

Het klossen komt ook vaak op de 2de plaats. Ida is mantelzorger voor haar man, Daar gaat veel tijd in zitten. Hij heeft veel zorg nodig en dat doet Ida gedeeltelijk zelf. Dat is ook fijn omdat ze op deze manier nog samen kunnen blijven wonen. Dat betekent wel dat ze minder vaak naar de bijeenkomsten kan gaan van "Potkant". Ze probeert wel een dag mee te doen, maar de avonden gaan vaak aan haar voorbij.

Naast het klossen heeft Ida altijd veel geborduurd. De grote werken zijn nog wel te zien bij haar in huis. Ook is ze lid van de "Vrouwen van Nu". Dat is ook een avondje gezelligheid.

Op een mooie dag gaan Ida en haar man er nog weleens op uit met de auto om naar de kinderen te gaan om hen een bezoek te brengen. Die wonen wat verder het land in. Die ritjes zijn ook heel waardevol.

Dientje Bakker en Minie Dondorff, april 2017.