Aaltje Warnders

Aaltje is vanaf de oprichting lid van onze kring.

Via haar dochter, die op de MAVO in Beilen met halve wasknijpers leerde kantklossen, kwam Aaltje hier voor het eerst mee in aanraking. Later kwam ze het weer tegen toen ze voorwerkster werd van de Plattelandvrouwen. De echte interesse voor het kant is toen ontstaan. Sita van der Sluis, ook voorwerkster, ging samen met Aaltje en een aantal dames bezig met het kant en leerde hen verschillende technieken.

Tule is vele jaren de favoriete kantsoort geweest van Aaltje. Ze heeft dan ook veel werkstukjes gemaakt in deze techniek. Aaltje klost van Torchon tot tule, maar ook Duchesse en Parijse kant kunnen haar bekoren. De laatste jaren kiest ze een meer grovere kantsoort, ook het vrije kant spreekt haar aan. Hiervan heeft ze een aantal lessen gevolgd bij Mariet Visser.

Niet alleen het klossen is belangrijk, maar ook de avonden van de kring, waar Aaltje altijd van de partij is. De weekenden naar Duitsland betekenen eveneens veel voor haar. De contacten , de ontmoetingen en de verhalen over kant maken het compleet.

Naast het klossen heeft Aaltje nog meer hobby’s. Eigenlijk alles wat met handwerken te maken heeft maakt zij zich eigen. Kaarten, bijvoorbeeld, maakt ze in alle soorten en maten en voor elke gelegenheid. Zij geeft het handwerken ook weer door aan de Welfare groep in haar dorp. De werken, die gemaakt worden door de dames van de Welfare, worden verkocht en de opbrengst is voor het Rode Kruis.

Naast het handwerken is Aaltje nog bestuurster van Ouderen onder dak in Hijken en is ze actief met het schrijven van de Geschiedenis van Hijken. Maar als het mooi weer is zie je Aaltje met haar man Bart op de fiets, om de conditie op peil te houden en te genieten van de prachtige natuur rond Hijken.

Dientje Bakker en Minie Dondorff, oktober 2012