impressie 12 maart 2019

Dinsdagavond 12 maart 2019 was weer onze maandelijkse bijeenkomst van onze Kantkring Potkant in Assen. Om 19.30 waren wij weer present in de Maasstee. Deze keer mochten we gelukkig in de grote zaal, er was een behoorlijke opkomst ondanks het slechte stormachtige natte weer. Er waren deze avond ongeveer 40 leden.

Sandra Moek heette ons welkom en daarna mocht Dinie Boer verder de avond verzorgen, zij had weer een prachtig patroon ontworpen, dit keer een mooie bloem. Eerst gaf ze uitleg via een fotopresentatie. Dit was al heel duidelijk zodat de meeste dames het wel begrepen wat de bedoeling was. Daarna werd het patroon uitgedeeld en kon iedereen aan de slag. Veel problemen waren er volgens mij niet en werd er druk geklost deze avond en geklets.          

Het patroon van deze bloem is ook een patroon die vele mogelijkheden bied. Je kunt er veel verschillende slagen in kwijt en ook door het kleur gebruik kun je een mooi boeket maken. Ook kun je de bloem in een mooie vorm buigen omdat er dun ijzerdraad bij de rand in meegeklost wordt. Ben benieuwd wat hiervan na verloop van tijd op de tafel komt.

Ook hadden veel leden weer kloswerkstukken van de vorige keren meegenomen, wat ook altijd leuk is om dit te bekijken. Zo kun je zien dat elk werkstuk dan volgens het zelfde patroon er dan toch weer helemaal anders uitziet.

De avond vloog om en voordat iedereen het in de gaten had was het alweer 21.30 uur en kon Sandra de avond alweer afsluiten. Dini kreeg een mooi bos tulpen voor het verzorgen van de avond. En kon iedereen na een gezellige klosavond weer richting huis.

Veel klosplezier en tot onze Potkant Open op 16 april a.s.

Grietje Brink